Hvorfor har den nedre epidermis mer stomata enn den øvre epidermis på et blad?
Hvorfor har den nedre epidermis mer stomata enn den øvre epidermis på et blad?

Video: Hvorfor har den nedre epidermis mer stomata enn den øvre epidermis på et blad?

Video: Hvorfor har den nedre epidermis mer stomata enn den øvre epidermis på et blad?
Video: Why leaf has more stomata on lower epidermis as compared to the upper epidermis 2024, Juni
Anonim

Forklaring: Alle overflater av blad har en viss mengde stomata for regulering av gassutveksling for fotosyntese. Imidlertid er nedre epidermis (undersiden av blad ) har mer , fordi den er mer ofte i skyggen og derfor er det kjøligere, noe som betyr at fordampningen ikke vil finne sted så mye.

På denne måten, som har mer stomata øvre eller nedre epidermis?

Utvekslingen av oksygen og karbondioksid i bladet, samt tap av vanndamp, skjer gjennom porene som kalles stomata (entall = stomi ). De nedre epidermis av bladet pleier å ha en høyere totalt enn øverste flate. Gjennomsnittlig antall stomata er omtrent 300 per kvadrat mm bladoverflate.

På samme måte, hva gjør øvre og nedre epidermis i et blad? Den består av øvre og nedre epidermis , som er tilstede på hver side av blad . De epidermis hjelper til med regulering av gassutveksling. Den inneholder stomata, som er åpninger som utveksling av gasser finner sted gjennom. To vaktceller omgir hver stomi og regulerer åpning og lukking.

Dessuten, hvorfor er det mindre stomata på toppen av et blad?

de øverste del av blad ha færre stomata fordi på øverste delvis er de mer utsatt for sollys og vind. Der er mange stomata i den nedre delen fordi det reduserer fordampningshastigheten som deres når ikke mye sollys deres.

Hva gjør den øvre epidermis på et blad?

Under neglebåndet er epidermis . På toppen av blad , dette er kjent som øvre epidermis . Dette er et enkelt lag med celler som finnes rett under neglebåndet. Det bidrar til å beskytte blad ved å hjelpe til med å forhindre vanntap og gi et ekstra lag mellom utsiden og innsiden av blad.

Anbefalt: