Hvilket bein er radius og ulna?
Hvilket bein er radius og ulna?

Video: Hvilket bein er radius og ulna?

Video: Hvilket bein er radius og ulna?
Video: Radius and Ulna-Short Oblique Shaft Fractures, Including Radial Neck Fracture-Fixation Using the TEN 2024, Juli
Anonim

Radius eller radial bein er en av de to store beinene i underarm , den andre er ulna. Den strekker seg fra den laterale siden av albuen til tommelsiden av håndleddet og går parallelt med ulna.

Herav, hvordan finner du radius og ulna?

De radius er på utsiden, eller lateral side, av albuen. Den kobles til tommelsiden av håndleddet. De radius er større og lengre enn ulna som er på innsiden, eller medialsiden, av underarmen nærmest kroppen.

hvilket bein er ulna? Ulna er plassert på motsatt side av underarm fra tommelen. Det slutter seg til humerus på sin større ende for å lage albue ledd , og slutter seg til carpal bein av hånden i den mindre enden. Sammen med radius gjør ulna at håndleddet kan rotere.

Folk spør også, krysser radius og ulna?

De ulna utgjør en del av håndleddsleddet og albueleddene. Nærmere bestemt ulna sammenføyes (artikulerer) med: trochlea av humerus, ved høyre side albue som et hengselledd med semilunar trochlear hakk av ulna . de radius , nær albuen som et svingled, tillater dette radius til kryss over ulna i pronasjon.

Hvilket bein er sterkere ulna eller radius?

De ulna er kortere og mindre enn radius . De radius er en del av to ledd: albuen og håndleddet. Ved albuen går den sammen med capitulum i humerus, og i en egen region, med ulna på radial hakk. Ved håndleddet er radius danner et ledd med ulna bein.

Anbefalt: