Endres sensitivitet og spesifisitet med prevalens?
Endres sensitivitet og spesifisitet med prevalens?

Video: Endres sensitivitet og spesifisitet med prevalens?

Video: Endres sensitivitet og spesifisitet med prevalens?
Video: Sensitivity and Specificity Explained Clearly (Biostatistics) 2024, Juni
Anonim

Alt i alt, spesifisitet var lavere i studier med høyere utbredelse . Vi fant en assosiasjon oftere med spesifisitet enn med følsomhet , noe som antyder at forskjeller i utbredelse hovedsakelig representerer Endringer i spekteret av mennesker uten interessesykdommen.

Hvilken er bedre sensitivitet eller spesifisitet derav?

En test som er høyst følsom vil flagge nesten alle som har sykdommen og ikke generere mange falsk-negative resultater. På samme måte høy spesifisitet - når en test gjør en god jobb med å utelukke folk som ikke har sykdommen - betyr vanligvis at testen har lavere følsomhet ( mer falske negativer).

Spørsmålet er deretter hva som skjer med følsomheten for prevalens øker? Generelt: Øker i følsomhet (lavere grenseverdier for +); flere falskt positive testresultater (Merk: Dette er mest tydelig når utbredelse av sykdomstilstanden er lav.)

For det andre, hva betyr det hvis en test er sensitiv, men ikke spesifikk?

Et høyt sensitiv test betyr det der er få falske negative resultater, og dermed færre sykdomstilfeller er savnet. Spesifisiteten til a test er dens evne til å utpeke en individuell WHO gjør ikke har en sykdom som negativ. Et høyt spesifikke testmidler det der er få falske positive resultater.

Hvorfor er sensitiviteten og spesifisiteten til en test viktig i forhold til diagnosen?

Følsomhet er prosentandelen personer med sykdommen som er korrekt identifisert av test . Spesifisitet er prosentandelen personer uten sykdommen som er korrekt ekskludert av test . Klinisk er disse begrepene viktig for å bekrefte eller utelukke sykdom under screening.

Anbefalt: