Er Lamotrigine en stemningsstabilisator?
Er Lamotrigine en stemningsstabilisator?

Video: Er Lamotrigine en stemningsstabilisator?

Video: Er Lamotrigine en stemningsstabilisator?
Video: Ламотриджин (ламиктал) лучшее лекарство от эпилепсии, объясняет эпилептолог 2024, September
Anonim

Lamotrigin ( Lamictal ) for BipolarDisorder

Det var den første FDA-godkjente behandlingen siden vedlikehold av litium ved bipolar lidelse. Lamictal regnes som en humør - stabiliserende antikonvulsiv og er vanligvis beskrevet for å forhindre eller kontrollere anfall ved behandling av epilepsi.

Videre er Lamotrigine en god stemningsstabilisator?

Når Lamotrigin brukes som en stemningsstabilisator eller som et antidepressivt middel for behandling av depresjon, varierer den siste dosen mellom 100 og 200 mg per dag. For noen pasienter som lider av alvorlig og akutt depresjon, må dosen være så høy som 600 mg daglig for en anstendig antidepressiv effekt.

På samme måte, hva er den beste stemningsstabilisatoren? De 5 individuelle legemidlene som kan brukes som stemningsstabilisatorer er:

  • litium (Camcolit, Liskonum, Priadel, Lithonate, Litarex, Li-liquid)
  • karbamazepin (Tegretol)
  • lamotrigin (Lamictal)
  • valproat (Depakote, Epilim)
  • asenapin (Sycrest)

På samme måte spør folk, hjelper Lamictal angst?

Lamictal virker ved å redusere unormal aktivitet i hjernen og ser ut til å være spesielt effektiv for depressive episoder av bipolar lidelse, så vel som komorbid angst.

Behandler Lamictal bipolar?

Lamictal ( lamotrigin ) brukes som stemningsstabilisator for personer med bipolar lidelse og som antikonvulsiv for personer med epilepsi. Når vant til behandle bipolar lidelse, bidrar stoffet til å redusere humørsyklusen.preget av anfall av depresjon vekslende med anfall av mani.

Anbefalt: