Hvilke av følgende celletyper vil bli betraktet som profesjonelle APC -antigenpresenterende celler?
Hvilke av følgende celletyper vil bli betraktet som profesjonelle APC -antigenpresenterende celler?

Video: Hvilke av følgende celletyper vil bli betraktet som profesjonelle APC -antigenpresenterende celler?

Video: Hvilke av følgende celletyper vil bli betraktet som profesjonelle APC -antigenpresenterende celler?
Video: Dendritic cells : The professional antigen presenter 2024, September
Anonim

Hoved typer av profesjonelle APCer er dendrittiske celler (DC), makrofager og B celler . EN profesjonell APC tar opp en antigen , behandler den og returnerer deler av den til overflaten, sammen med et hovedhistokompatibilitetskompleks (MHC) i klasse II. T- celle aktiveres når den samhandler med det dannede komplekset.

Dessuten, hvilken av følgende er en antigenpresenterende celle?

Antigen - presenterer celler (APC) er en heterogen immunforsvarsgruppe celler som formidler den cellulære immunresponsen ved behandling og presenterer antigener for gjenkjennelse av visse lymfocytter som T celler . Klassiske APCer inkluderer dendritt celler , makrofager, Langerhans celler og B. celler.

Hvilke celler gjenkjenner i tillegg antigener som har blitt fagocytisert av en antigenpresenterende celle? Det er to "profesjonelle" antigen - presenterer celler : makrofager og dendritt celler . Etter oppslukking, fremmede proteiner ( antigener ) brytes ned til peptider inne i dendritiske celler og makrofager.

Tilsvarende, hva er en antigenpresenterende cellequizlet?

SPILLE. Kamp. Antigenpresenterende celler . Disse er de første celler å samhandle med antigener og er involvert i behandlingen, presentasjon og samhandling av antigener med immunsystemet. T celle antigen reseptor.

Er nøytrofile profesjonelle antigenpresenterende celler?

Introduksjon. Nøytrofiler er de mest tallrike sirkulerende leukocyttene og er kritiske effektorer celler av det medfødte immunsystemet. Både på stedet for betennelse og i LN, nøytrofile har vist seg å samhandle med lymfocytter og antigen - presenterer celler (APCer) eller kan fungere som APCer selv.

Anbefalt: