Hva betyr det hvis babyens Fontanel lukkes for tidlig?
Hva betyr det hvis babyens Fontanel lukkes for tidlig?

Video: Hva betyr det hvis babyens Fontanel lukkes for tidlig?

Video: Hva betyr det hvis babyens Fontanel lukkes for tidlig?
Video: Այս լուրը իրար խառնեց բոլորին..Երևանпւմ հայտնшբերվել է ФСБ-ի գեներшլի աղջկш դին.. Ահասարսուռ Դեպք 2024, September
Anonim

En tilstand der de suturer lukkes for tidlig kalt kraniosynostose, har vært assosiert med tidlig fontanell nedleggelse. Kraniosynostose resulterer i unormal hodeform og problemer med normal hjerne- og hodeskallevekst. For tidlig stenging av de suturer kan også forårsake de trykk inne i de hodet for å øke.

Hva heter det når det gjelder dette når babyens hodeskalle stenger for tidlig?

Craniosynostosis er en fødselsdefekt der beinene i en babyens hodeskalle slå sammen for tidlig . Dette skjer før babyens hjernen er fullstendig dannet. Når en sutur stenger og hodeskalle bein går sammen for tidlig , den babyens hodet vil slutte å vokse i bare den delen av hodeskalle.

i hvilken alder nærmer babyens myke flekk seg? Disse myke flekker er mellomrom mellom beinene i skallen hvor beindannelse ikke er fullstendig. Dette gjør at skallen kan støpes under fødselen. Den mindre få øye på på baksiden stenger vanligvis ved alder 2 til 3 måneder. Den større få øye på mot fronten lukker ofte rundt alder 18 måneder.

På samme måte spør folk, er kraniosynostose alvorlig?

Kraniosynostose er en tilstand der knoklene i et spedbarns hodeskalle vokser sammen for tidlig, noe som forårsaker problemer med hjernevekst og hodeform. Hvis den ikke behandles, kraniosynostose kan føre til seriøs komplikasjoner, inkludert: Deform i hodet, muligens alvorlig og permanent. Økt trykk på hjernen.

Hvor vanlig er kraniosynostose?

Kraniosynostose er sjelden , som påvirker anslagsvis en av hver 1, 800 til 3, 000 barn. Ikke-syndromisk kraniosynostose Er mest felles tilstanden, og står for 80-95% av alle tilfeller. Det er mer enn 150 forskjellige syndromer som kan forårsake syndrom kraniosynostose , som alle er veldig sjelden.

Anbefalt: