Innholdsfortegnelse:

Hva er en glidende hiatus brokk?
Hva er en glidende hiatus brokk?

Video: Hva er en glidende hiatus brokk?

Video: Hva er en glidende hiatus brokk?
Video: How a sliding hiatus hernia forms 2024, September
Anonim

Glidende hiatal brokk er de der krysset av spiserøret og mage, referert til som gastroøsofagealkrysset, og en del av magen stikker inn i brystet. Det kan også dannes sår i herniated mage på grunn av traumer forårsaket av mat som sitter fast eller syre fra magen.

Dessuten, hva er symptomene på en glidende hiatal brokk?

Symptomer

  • Halsbrann.
  • Regurgitasjon av mat eller væske i munnen.
  • Tilbakestrømning av magesyre til spiserøret (acid reflux)
  • Vansker med å svelge.
  • Brystsmerter eller magesmerter.
  • Kortpustethet.
  • Oppkast av blod eller svarte avføring, noe som kan indikere gastrointestinal blødning.

På samme måte, hva er glidende hiatal brokk? Glidende hiatal brokk er de der krysset mellom spiserøret og magesekken, referert til som gastro-øsofageal krysset, og en del av magesekken stikker inn i brystet. Krysset kan ligge permanent i brystet, men ofte stikker det inn i brystet bare under en svelging.

Med tanke på dette, hva er behandlingen for en glidende hiatal brokk?

Behandling for glidende hiatusbrokk fokuserer vanligvis på å lindre symptomene på GORD, som f.eks. halsbrann . Livsstilsendringer og medisiner er de foretrukne behandlingene. Kirurgi anbefales vanligvis bare som et alternativ til langtidsmedisinering eller hvis andre behandlinger ikke har virket.

Er et glidende hiatal brokk alvorlig?

I en glidende hiatal brokk , magesekken og den nedre delen av spiserøret glir opp i brystet gjennom mellomgulvet. De fleste med hiatal brokk har denne typen. En paresofageal brokk er mer farlig . Magen din kan bli presset og miste blodtilførselen.

Anbefalt: