Hva er leukodystrofi?
Hva er leukodystrofi?

Video: Hva er leukodystrofi?

Video: Hva er leukodystrofi?
Video: Hva ønsker DU å gjøre med DITT liv?! 2024, Juli
Anonim

Leukodystrofier er en gruppe sjeldne, progressive, metabolske, genetiske sykdommer som påvirker hjernen, ryggmargen og ofte perifere nerver. Hver type leukodystrofi er forårsaket av en spesifikk genabnormalitet som fører til unormal utvikling eller ødeleggelse av hjernens hvite substans (myelinskede).

Også å vite er, hvor lenge kan du leve med leukodystrofi?

Levetiden avhenger ofte av en persons alder er først diagnostisert. Sykdommen utvikler seg raskere når den diagnostiseres i tidlig alder. Barn diagnostisert med sent infantil MLD vanligvis bo fem til ti år til. I juvenile MLD, forventet levealder er 10 til 20 år etter diagnosen.

Deretter er spørsmålet, er det en kur for leukodystrofi? Der er nei kurere for de fleste typer leukodystrofi . Behandler det kommer an på de type, og legenes adresse de symptomer på de sykdom med medisiner og spesielle typer fysisk, yrkesmessig og tale terapi.

Er leukodystrofi dødelig?

Begrepet leukodystrofi brukes for en gruppe sjeldne genetiske sykdommer som involverer hjernen og/eller ryggmargenes hvite stoff. Noen av disse sykdommene starter i tidlig barndom, utvikler seg raskt og er det fatal , mens andre bare påvirker voksne eller utvikler seg sakte over flere tiår.

Er leukodystrofi en autoimmun sykdom?

Leukodystrofier er en gruppe som vanligvis er arvet lidelser preget av degenerasjon av den hvite materien i hjernen. Annen demyelinisering sykdommer er vanligvis ikke medfødt og har en giftig eller autoimmun årsaken.

Anbefalt: