Hva er grunnlaget for streptomycin antimikrobiell aktivitet?
Hva er grunnlaget for streptomycin antimikrobiell aktivitet?

Video: Hva er grunnlaget for streptomycin antimikrobiell aktivitet?

Video: Hva er grunnlaget for streptomycin antimikrobiell aktivitet?
Video: Antibiotic Classes in 7 minutes!! 2024, Juni
Anonim

Streptomycin er et aminoglykosid antibiotika produsert av jordaktinomyceten Streptomyces griseus. Det virker ved å binde seg til 30S -ribosomal subenhet av mottakelige organismer og forstyrre initierings- og forlengelsestrinnene i proteinsyntese. Det er bakteriedrepende på grunn av effekter som ikke er fullt ut forstått.

Foruten dette, hva er virkemåten for streptomycin?

Virkningsmekanisme Streptomycin er en proteinsyntesehemmer. Den binder seg til det lille 16S rRNA i 30S-underenheten til bakteriell ribosom, og forstyrrer bindingen av formyl-metionyl-tRNA til 30S-underenheten.

Videre, hvorfor er streptomycin så effektivt? Streptomycin , antibiotikum syntetisert av jordorganismen Streptomyces griseus. Fordi det var effektive mot en rekke sykdommer, streptomycin ble brukt ofte, med det resultat at mange opprinnelig sensitive mikroorganismer, inkludert bakterien som forårsaker tuberkulose, ble resistente mot antibiotika.

På denne måten, hvordan virker streptomycin mot bakterier?

Streptomycin stopper bakteriell vekst ved å skade cellemembraner og hemme proteinsyntese. Spesielt binder den seg til 16S rRNA for bakteriell ribosom, som forstyrrer bindingen av formyl-metionyl-tRNA til 30S-underenheten. Dette forhindrer initiering av proteinsyntese.

Hvilken organisme produserer streptomycin?

Streptomyces griseus

Anbefalt: