Hva er optimal opphisselsesteori?
Hva er optimal opphisselsesteori?

Video: Hva er optimal opphisselsesteori?

Video: Hva er optimal opphisselsesteori?
Video: Hva er søkemotoroptimalisering? (01 av 05) | SEO kurs | Utdannet.no 2024, September
Anonim

Optimal opphisselse er en psykologisk konstruksjon som refererer til et nivå av mental stimulering der fysiske prestasjoner, læring eller midlertidige velvære maksimeres (Smith 1990). På den annen side kan en dårlig ytelse skyldes et lavt nivå på opphisselse og et deprimert motivasjonsnivå.

På samme måte blir det spurt, hva er et eksempel på optimal opphisselsesteori?

Når vår opphisselse nivåene faller under disse personlige optimal nivåer, søker vi en slags stimulering for å heve dem. Til eksempel , hvis nivåene våre synker for lavt, kan vi søke stimulering ved å gå ut på en nattklubb med venner. Når vi blir overdrevent vakt , søker vi beroligende aktiviteter som hjelper oss med å roe og slappe av.

Videre, hva er de tre teoriene om opphisselse? Opphisselse er den mentale og fysiske tilstanden til beredskap, påvirker dette idrettsutøvere på positive og negative måter. Det er tre teorier om opphisselse , disse er: drive, invertert U, katastrofe. Hver teori forklarer ulike måter opphisselse påvirker ytelsen.

Folk spør også, hva er opphisselsesteori?

Opphisselsesteori av motivasjon. De teori sier at hovedårsaken til at folk er drevet til å utføre enhver handling er å opprettholde det optimale fysiologiske nivået opphisselse . Det optimale nivået på opphisselse varierer fra person til person.

Hvem skapte den optimale opphisselsesteorien?

Yerkes - Dodson Lov: Denne artikkelen diskuterer det optimale forholdet mellom opphisselse og ytelse, opprinnelig utviklet av psykologer, Robert M. Yerkes og John Dillingham Dodson i 1908. Beregnet for alle pedagoger.

Anbefalt: