Hva gjør galleblæren i menneskekroppen?
Hva gjør galleblæren i menneskekroppen?

Video: Hva gjør galleblæren i menneskekroppen?

Video: Hva gjør galleblæren i menneskekroppen?
Video: What does the gallbladder do? ( Gallbladder functions ) 2024, Juni
Anonim

De galleblære er en organ det er en del av det menneskelige gallesystemet, som er involvert i produksjon, lagring og transport av galle. Galle er en gulbrun væske som produseres av leveren og brukes til å bryte opp og fordøye fet mat i tynntarmen.

På samme måte spørs det, hva skjer når du får fjernet galleblæren?

Når galleblære er fjernet , galle laget av leveren kan ikke lenger oppbevares mellom måltidene. I stedet renner gallen direkte inn i tarmen når leveren produserer den. Dermed er det fortsatt galle i tarmen som kan blandes med mat og fett. Den eneste klare bivirkningen av fjerning av galleblære er diaré.

Videre, hvordan føles det når du har problemer med galleblæren? Her er noen vanlige symptomer på problemer med galleblæren : Alvorlig smerte øverst til høyre eller midt på magen. Smerte det forverres etter å ha spist en tungt måltid, spesielt fet eller fet mat. Smerter som føles kjedelig, skarp eller krampaktig.

Vet også, hva gjør galleblæren for kroppen din?

Den er plassert under din leveren inn de øvre høyre del av din mageregionen. Galleblæren lagrer galle, en kombinasjon av væsker, fett og kolesterol. Galle hjelper til med å bryte ned fett fra mat i din tarm. Galleblæren leverer galle inn de tynntarmen.

Kan du drikke alkohol uten galleblæren?

Derimot, alkohol og galleblære har ikke samme forhold. Foreløpig er det ingen forskning som viser det alkohol bidrar til galleblære problemer inkludert gallestein , og en liten mengde alkohol kan faktisk bidra til å forhindre utvikling av en tilstand relatert til galleblære.

Anbefalt: