Er doksycyklin trygt for ammende hunder?
Er doksycyklin trygt for ammende hunder?

Video: Er doksycyklin trygt for ammende hunder?

Video: Er doksycyklin trygt for ammende hunder?
Video: Is doxycycline (Doryx, Doxylin, Efracea ) safe to use during pregnancy or while breastfeeding 2024, September
Anonim

Doksycyklin bør ikke brukes til kjæledyr som er allergiske mot det. Det bør brukes med forsiktighet hos kjæledyr med betydelig leversykdom eller hos unge kjæledyr som fremdeles utvikler bein og tenner. Fordi denne medisinen skilles ut i melk, bør den ikke brukes i sykepleie dyr.

Også spurt, er doksycyklin trygt under amming?

Sammendrag av bruk under amming En nøye undersøkelse av tilgjengelig litteratur indikerer imidlertid at det ikke er sannsynlig at det er skade ved kortvarig bruk av doksycyklin under amming fordi melkenivået er lavt og absorpsjonen av spedbarnet hemmes av kalsiumet morsmelk.

I tillegg, kan hunden min ta doksycyklinet mitt? Dosering og administrasjon: Doksycyklin Hyclate er ikke FDA -godkjent for bruk i veterinærmedisin; det er imidlertid en allment akseptert praksis å bruk denne medisinen i hunder og katter. Den vanlige dosen av doksycyklin i hunder er 2-5 mg/pund hver 12.-24. time.

Herav, hvilke antibiotika er trygge for ammende hunder?

Antibiotika som tetracyklin, kloramfenikol eller aminoglykosider bør unngås under amming med mindre de nyfødte er avvent. Cephalexin (5–15 mg/kg, PO, tid) og amoksicillin/clavulanat (14 mg/kg, PO, bid-tid) anbefales som første terapeutiske midler i påvente av kulturresultater.

Kan doksycyklin avslutte tidlig graviditet?

Artikkelhøydepunkter. Doksycyklin unngås under svangerskap fordi andre tetracykliner har vært assosiert med forbigående undertrykkelse av beinvekst og med flekker på utviklende tenner.

Anbefalt: