Hva er innsnevret stemning?
Hva er innsnevret stemning?

Video: Hva er innsnevret stemning?

Video: Hva er innsnevret stemning?
Video: Hvor smarte er egentlig aper? 2024, Juli
Anonim

En begrenset eller innsnevret påvirkning er en reduksjon i et individs uttrykksfulle område og intensiteten av emosjonelle responser.

Med tanke på dette, hvordan beskriver du humør og påvirkning?

Påvirke er å skille fra humør , som refererer til en gjennomgripende og vedvarende følelse. Vanlige eksempler på påvirke er eufori, sinne og tristhet. En rekke påvirke kan beskrives som bred (normal), begrenset (innsnevret), stump eller flat.

Tilsvarende, hva er betydningen av affekt i psykologi? Affekt, i psykologi , refererer til det underliggende affektive opplevelse av følelse, følelser eller humør.

Med tanke på dette, hva er labilt humør?

Labilt humør er et medisinsk, psykologisk og psykiatrisk begrep. Det brukes til å beskrive mennesker som opplever uregelmessige følelsesmessige reaksjoner. Labilt humør er assosiert med alvorlig humør svingninger og med intense følelsesmessige reaksjoner. EN labilt humør kan relateres til tilstander som borderline personlighetsforstyrrelse.

Er labil en stemning eller affekt?

Følelsesmessig labilitet . I medisin og psykologi, følelsesmessig labilitet er et tegn eller symptom karakterisert ved overdrevne endringer i humør eller affekt i rask rekkefølge. Noen ganger er følelsene uttrykt utad veldig forskjellige fra hvordan personen føler på innsiden.

Anbefalt: