Hvor er Iliolumbar ligament?
Hvor er Iliolumbar ligament?

Video: Hvor er Iliolumbar ligament?

Video: Hvor er Iliolumbar ligament?
Video: Iliolumbar Ligament Tears: Avoid Surgery With Regenerative Therapy 2024, Juli
Anonim

De iliolumbar ligament er en sterk leddbånd passerer fra spissen av tverrprosessen til den femte korsryggvirvelen til den bakre delen av den indre leppen på iliacakammen (øvre kant av ilium).

Folk spør også, hva forårsaker Iliolumbar ligament smerter?

Mulig forårsaker iliolumbar ligament betennelse. muskler som brukes i bevegelse er svake, inkludert hoftebøyere, magemuskler, korsryggsmuskler og andre kjernemuskler. iliotibial bånd svakhet eller skade . noen skade , medisinsk tilstand eller aktivitet som legger ekstra press på bekkenområdet, inkludert iliac crest.

Deretter er spørsmålet, hvor er smerter i iliac crest? Dette leddet, som er i bekkenet og forbinder iliac til den nedre delen av ryggraden, kan bli skadet av leddgikt, aldring eller trening, for eksempel jogging. De smerte starter vanligvis i den ene siden av korsryggen og baken og kan nå opp til nedre hofte, lyske og øvre lår.

Hvordan palperer du Iliolumbar ligament i denne forbindelse?

De iliolumbar ligament Kan ikke være palperte eller visualisert fra dorsalsiden med mindre det dissekeres gjennom huden, thoracolumbar fascia og hele komplekset av muskler som omgir lumbo-bekkenområdet. Den tverrgående prosessen til 5. lumbale vertebra ligger foran ilium (fig).

Hva gjør Sacrotuberous ligament?

Den anatomiske betydningen av Sacrotuberous ligament Det strekker seg til ischial tuberosity. De sacrotuberøst ligament bidrar til bekkenets styrke, hemmer nøtter og gir et festepunkt for muskler (gluteus maximus og det lange hodet på biceps femoris).

Anbefalt: