Innholdsfortegnelse:

Hvorfor gjør sakrummet mitt vondt?
Hvorfor gjør sakrummet mitt vondt?

Video: Hvorfor gjør sakrummet mitt vondt?

Video: Hvorfor gjør sakrummet mitt vondt?
Video: Hvorfor gjør det vondt i puppene? 2024, Juni
Anonim

Sacroiliac smerte er et resultat av stress i leddet som oppstår ved å bevege bekkenet og korsbenet i motsatte retninger. Dette kan være forårsaket av en ulykke eller plutselige bevegelser, samt dårlige stå-, sitte- og søvnvaner.

Tilsvarende, hvordan lindrer du sakrumssmerter?

Behandlingsalternativer for Sacroiliac Joint Dysfunction

  1. Smertestillende medisiner. Over-the-counter smertestillende midler (for eksempel acetaminophen) og antiinflammatoriske medisiner (NSAIDs, som ibuprofen eller naproxen) kan anbefales for mild til moderat smertelindring.
  2. Manuell manipulasjon.
  3. Støtter eller seler.
  4. Sacroiliac-ledd injeksjoner.

For det andre, hvordan føles sakroiliac smerte? Du kan oppleve sacroiliac ( SI ) ledd smerte som en skarp, stikkende vondt det stråler fra hofter og bekken, opp til korsryggen og ned til lårene. Noen ganger kan det føle nummen eller stikkende, eller som hvis bena er i ferd med å spenne.

Hva forårsaker smerter i korsbenet i forhold til dette?

De smerte er forårsaket ved skade eller skade på leddet mellom ryggraden og hoften. Sacroiliac smerte kan etterligne andre tilstander, for eksempel diskusprolaps eller hofteproblem. Fysioterapi, strekkøvelser, smerte medisiner, og leddinjeksjoner brukes først for å håndtere symptomer.

Er det bra å gå mot sakrumssmerter?

Å gå : Det er en god måte å ta vare på korsryggen på. Start sakte med 20 minutter, to ganger i uken. Iyengar yoga er en god valg for personer som har lav rygg smerte . Den fokuserer på stående positurer som korrigerer holdningen din og bygger styrke i musklene som påvirker SI-leddet.

Anbefalt: