Hvordan kan du se om sumac er spiselig?
Hvordan kan du se om sumac er spiselig?

Video: Hvordan kan du se om sumac er spiselig?

Video: Hvordan kan du se om sumac er spiselig?
Video: Только 17 марта скажите это три раза. Не делайте это. Народные приметы в день Герасима Грачевника 2024, Juli
Anonim

Så, å få at rett: The spiselig sumacs har røde bær i kjegleformede klynger i enden av hovedgrenene. De har tynne blader og liker tørr jord. De giftig sumak har avrundede blader, spisse på enden, har hvit frukt at vokser ut fra der et blad møter stilken, og vokser bare på svært våte steder.

Hva slags sumak er spiselig i forhold til dette?

staghorn sumac

På samme måte er sumak giftig for mennesker? Ja det er gift sumak (Toxicodendron vernix), som definitivt vil forårsake utslett som er verre enn gift eføy ( gift sumak finnes bare i sumpene). Men staghorn sumac er ikke giftig . Også kjent som fløyel sumac på grunn av sine myke, uklare kvister, staghorn sumac er kjent for de fleste mennesker.

I denne forbindelse, hvordan vet du når sumac er moden?

Innhøsting Sumac når de kjeglelignende klynger er levende og fulle, og de små hårene som omslutter hvert frø er intakte. Regn kan noen ganger vaske dem bort og Hvis du venter for lenge med å høste de kan bli buggy.

Hvordan høster du sumak?

Tørket sumac bær. Til innhøsting bærene, bare kutt klyngene, kalt "bobs" vekk fra trærne. Rull et par av de fløyelsmyke bærene mellom fingrene og gi fingeren en slikk – du vil smake syrligheten! Du kan bruke bærene som de er, eller du kan tørke dem for bruk hele vinteren.

Anbefalt: