Hvordan blir et proto -onkogen et onkogen?
Hvordan blir et proto -onkogen et onkogen?

Video: Hvordan blir et proto -onkogen et onkogen?

Video: Hvordan blir et proto -onkogen et onkogen?
Video: Emprisonné, cet ukrainien est sauvé par la Vierge Marie : histoire de Josyp Terelya 2024, Juli
Anonim

Proto - onkogener er normale gener som hjelper cellene å vokse. An onkogen er ethvert gen som forårsaker kreft. Fordi proto - onkogener er involvert i prosessen med cellevekst, de kan bli til onkogener når en mutasjon (feil) aktiverer genet permanent. Med andre ord, onkogener er muterte former for proto - onkogener.

Deretter kan man også spørre hva som konverterer proto-onkogener til onkogener?

En aktiverende mutasjon av en av de to allelene til a proto - onkogene konverterer det til en onkogen , som kan indusere transformasjon i dyrkede celler eller kreft hos dyr. Aktivering av a proto - onkogen inn i en onkogen kan oppstå ved punktmutasjon, genamplifikasjon og gentranslokasjon.

Deretter er spørsmålet, hva er den normale funksjonen til et proto-onkogen? Proto-onkogen: Et normalt gen som, når det endres ved mutasjon, blir et onkogen som kan bidra til kreft. Proto-onkogener kan ha mange forskjellige funksjoner i celle . Noen proto-onkogener gir signaler som fører til celle inndeling. Andre proto-onkogener regulerer programmert celle død (apoptose).

På samme måte spør folk, hvordan fører tilstedeværelsen av et onkogen til dannelsen av en svulst?

Proto- onkogener er gener som normalt hjelper celler til å vokse. Når en proto- onkogen muterer (endrer) eller der er for mange kopier av det, blir det et "dårlig" gen som kan bli slått på permanent eller aktivert når det ikke skal være det. Når dette skjer, vokser cellen ut av kontroll, som kan lede til kreft.

Hva er proto -onkogener og tumorundertrykkende gener?

I motsetning til den cellulære spredningsstimulerende funksjonen til proto - onkogener og onkogener som driver cellesyklusen fremover, tumorundertrykkende gener kode for proteiner som normalt virker for å begrense mobilvekst og -deling eller til og med fremme programmert celledød (apoptose).

Anbefalt: