Innholdsfortegnelse:

Kan menneskelige stamceller behandle lammelse?
Kan menneskelige stamceller behandle lammelse?

Video: Kan menneskelige stamceller behandle lammelse?

Video: Kan menneskelige stamceller behandle lammelse?
Video: Blodets stamceller på værksted - en kur mod dødelige blodsygdomme 2024, Juni
Anonim

Forskere har begynt å bruke stamcelle injeksjoner til behandle de som har vært lammet i ulykker som resulterer i ryggmargsskade. I stedet oppdaget han at en klinisk prøve ble utført som involverte behandling med stamceller som var ute etter å registrere pasienter akkurat som ham og bestemte seg for å ta sjansen.

Herav, kan stamceller hjelpe lammelse?

99% av pasientene i ryggmargsskaden lammet en måned etter at en ryggskade aldri går igjen, så forskere har fokusert på å transplantere nytt celler inn i hulrommet som dannes av det skadede området i ryggmargen. Det håper de også stilk celleterapi vil redusere betennelse som forårsaker ytterligere lammelse.

Videre kan menneskelige stamceller behandle cystisk fibrose? Etterforskere fra University of Adelaide, i Australia, har funnet ut at den korrigerte og sunne luftveien stamceller kan erstatte de som forårsaker cystisk fibrose og bekjempe den genetiske lidelsen. Foreløpig er det ingen kurere til cystisk fibrose , men rundt 70 000 individer rundt om i verden har sykdommen.

Enkelt sagt, hvordan kan stamceller reversere lammelser?

Stamceller Pleide å Omvendt lammelse I dyr. Sammendrag: En ny studie har funnet at transplantasjon av stamceller fra foringen av ryggmargen, kalt ependymal stamceller , reverserer lammelse assosiert med ryggmargsskader i laboratorietester.

Hvordan kan stamceller kurere ryggmargsskader?

Fordeler med stamceller for behandling av ryggmargsskader vurdert

  • Mesenkymale stamceller (MSC), oftest høstet fra benmarg, kan forhindre aktivering av inflammatoriske responser som fører til celledød.
  • Stamceller fra perifert nervesystem kan skille ut nervevekstfaktor for å hjelpe cellevekst og midlertidig fungere som erstatningsceller.

Anbefalt: