Hva er sykdomsremisjon?
Hva er sykdomsremisjon?

Video: Hva er sykdomsremisjon?

Video: Hva er sykdomsremisjon?
Video: What does “complete remission” and “measurable residual disease” mean? 2024, Juli
Anonim

Remisjon er enten reduksjon eller forsvinning av tegn og symptomer på en sykdom . Begrepet kan også brukes for å referere til perioden hvor denne forminskningen skjer. Et komplett remisjon , også kalt en full remisjon , er en total forsvinning av manifestasjonene av a sykdom.

På samme måte kan man spørre seg, hva vil det si å være i remisjon?

Remisjon betyr at tegn og symptomer på kreften din reduseres. Remisjon kan være delvis eller fullstendig. I en komplett remisjon , alle tegn og symptomer på kreft har forsvunnet. Hvis du forblir komplett remisjon i 5 år eller mer kan noen leger si at du er helbredet.

På samme måte, hvordan vet du om kreft er i remisjon? Tester se etter kreft celler i blodet ditt. Skanninger som røntgen og MR viser hvis svulsten din er mindre eller hvis det er borte etter operasjonen og vokser ikke tilbake. For å kvalifisere som remisjon , vokser ikke svulsten din ut igjen eller holder seg i samme størrelse i en måned etter at du er ferdig med behandlingen.

Følgelig, hva er forskjellen mellom remisjon og kreftfri?

Ifølge NCI, remisjon er annerledes fra å være kreft - gratis . Remisjon betyr at tegn og symptomer på din kreft er redusert eller borte, og remisjon kan være delvis eller fullstendig. Hvis du forblir komplett remisjon i fem år eller mer, kan noen leger si at du er kurert, eller kreft - gratis.

Hva er forskjellen mellom tilbakefall og remisjon?

Tilbakefall og tilbakefall er termer som vanligvis brukes for å beskrive tilbakevending av depressive symptomer. Tilbakefall er definert som en full retur av depressive symptomer en gang remisjon har skjedd - men før utvinning har satt seg. Gjentakelse refererer til en annen depressiv episode etter at utvinning er oppnådd.

Anbefalt: