Er underarmen proximal til håndleddet?
Er underarmen proximal til håndleddet?

Video: Er underarmen proximal til håndleddet?

Video: Er underarmen proximal til håndleddet?
Video: 4 Øvelser mot Nerveavklemming i Håndleddet 2024, Juli
Anonim

De underarm er delen av øvre lem mellom albuen og håndledd ledd. Beina i underarm er radius og ulna. De artikulerer med hverandre på proksimalt og distale radioulære ledd. De proksimalt endene av radius og ulna artikuleres med den distale humerus for å danne albueleddet.

Også spurt, hva er proksimalt til håndleddet?

Proksimalt : Nærmere festepunktet med overkroppen. Med andre ord nærmere skulderen eller hoften. Theelbow er proksimalt for håndleddet . Distal: Lenger fra festepunktet. Anklen er distal til kneet.

Deretter er spørsmålet, hva er håndleddsbenet som stikker ut? Pisiformen bein er en liten bein funnet i den proksimale raden av håndledd (carpus). Den ligger der ulna slutter seg til håndledd , innenfor senen til flexorcarpi ulnaris -muskelen. Den har bare en side som fungerer som en ledd, artikulerer med triquetralen bein.

I denne forbindelse, er håndleddet en del av underarmen eller hånden?

De håndledd er en kompleks ledd som bygger bro hånd til underarm . Det er faktisk en samling av flere bein og ledd. Beina som består av håndledd inkluderer de distale endene av radius og ulna, 8 karpalben og de proksimale delene av de 5 metakarpale beinene (se bildene nedenfor).

Hvilke kroppsdeler er proksimale?

Proksimalt - mot eller nærmest stammen eller opprinnelsespunktet til a del (eksempel proksimalt lårbenets ende med bekkenbeinet). Distalt - vekk fra eller lengst fra stammen eller punktet eller opprinnelsen til en del (eksempel, hånden er plassert i den distale enden av underarmen).

Anbefalt: