Hva er småcellet lymfatisk lymfom?
Hva er småcellet lymfatisk lymfom?

Video: Hva er småcellet lymfatisk lymfom?

Video: Hva er småcellet lymfatisk lymfom?
Video: What is Chronic lymphocytic leukaemia (CLL) / Small lymphocytic lymphoma (SLL)? 2024, September
Anonim

Lite lymfatisk lymfom ( SLL ) er en kreft som påvirker en type hvitt blod celle kalt en " lymfocytt , " som hjelper kroppen din med å bekjempe infeksjoner. Du kan høre legen din referere til SLL som en "ikke-Hodgkin's lymfom , "som er en gruppe kreftformer som påvirker lymfocytter.

Likeledes er det lille lymfocytisk lymfom herdbart?

Med hensyn til naturhistorien til lymfom , lite lymfatisk lymfom er en av de indolente (eller saktevoksende) lymfomer . Dette betyr at det har bra prognose men er kanskje ikke det kureres . Forløpet av lite lymfatisk lymfom er ekstremt variabel avhengig av det kliniske stadiet.

På samme måte, hva er småcellet leukemi? Liten lymfatisk lymfom (SLL) er en kreft i immunsystemet. Det påvirker infeksjonsbekjempende hvitt blod celler kalt B- celler . SLL er en type non-Hodgkin lymfom, sammen med kronisk lymfocytisk leukemi (CLL). De to kreftformene er i utgangspunktet den samme sykdommen, og de behandles på samme måte.

Bare så, hva forårsaker små lymfatiske lymfomer?

Lite lymfatisk lymfom (SLL) er en type kreft som skjer når kroppen din lager for mange unormale versjoner av en type hvitt blod celle kalt B -lymfocytter. Når det er normalt, hjelper B -lymfocytter til å bekjempe infeksjon.

Hva betyr CLL SLL?

En sløv (sakte voksende) kreft der umodne lymfocytter (hvite blodlegemer) er funnet i blod og benmarg og/eller i lymfeknuter. CLL ( kronisk lymfatisk leukemi ) og SLL (lite lymfatisk lymfom) er den samme sykdommen, men i CLL kreftceller er finnes hovedsakelig i blod og beinmarg.

Anbefalt: