Hva er cerebral peduncle?
Hva er cerebral peduncle?

Video: Hva er cerebral peduncle?

Video: Hva er cerebral peduncle?
Video: Agrohoroscope from 14 to 18 January 2022 2024, Juli
Anonim

De cerebral peduncles er de to stilkene som fester lillehjernen til hjernestammen. De er strukturer foran i mellomhjernen som oppstår fra fronten av pons og inneholder de store stigende (sensoriske) og synkende (motoriske) nervekanalene som går til og fra storhjernen fra pons.

Følgelig, hva inneholder den midtre lillehjernen?

De midtre cerebellar peduncles (brachium pontis) er sammenkoblede strukturer (venstre og høyre) som forbinder lillehjernen til ponsene og er består utelukkende av sentripetale fibre, dvs. innkommende fibre. Fibrene stammer fra pontinkjernen til den motsatte halvkule av lillehjernen cortex.

Man kan også spørre seg, hva er forskjellen mellom de øvre midtre og nedre cerebellare peduncles og cerebral peduncles? Superior cerebellar peduncle er en sammenkoblet struktur av hvit substans som forbinder lillehjernen til midten -hjerne. Inferior cerebellar peduncle er en tykk taulignende streng som opptar den øvre delen av bakre distrikt i medulla oblongata.

Også spurt, hva er crus cerebri?

Hjernen crus ( crus cerebri ) er den fremre delen av hjernestammen som inneholder de motoriske kanalene, som beveger seg fra hjernebarken til pons og ryggraden. Flertallet av disse er cerebral crura . Det danner flertallet av basis pedunculi i mellomhjernen.

Er cerebral peduncle grå eller hvit substans?

neuroanatomi -term løst brukt på en rekke stengelignende forbindelsesstrukturer i hjerne , består enten utelukkende av Hvit substans (for eksempel cerebellar peduncle ) eller av hvit og grå materie (for eksempel, cerebral peduncle ).

Anbefalt: