Hva er den omental foramen?
Hva er den omental foramen?

Video: Hva er den omental foramen?

Video: Hva er den omental foramen?
Video: Epiploic foramen- Easy notes(anatomy) 2024, Juli
Anonim

I menneskelig anatomi, de omental foramen (epiploisk foramen , foramen av Winslow etter anatom Jacob B. Winslow, eller uvanlig aditus; Latin: Foramen epiploicum), er passasjen av kommunikasjon, eller foramen, mellom den større sekken (generelt hulrom (av magen)), og den mindre sekken.

Så, hva er omental?

De omentum , et ark med fettvev som strekker seg over magen, spiller en overraskende rolle i immunresponsen og veksten av visse kreftformer. Organet er effektivt et stort forklelignende område av fettvev som omslutter leveren, tarmen og magen.

Tilsvarende, hva finnes i omental bursa? De omental bursa eller mindre sekk er et hulrom som dannes av større og mindre omentum og dets tilstøtende organer. Den kommuniserer med den større sekken via epiploiske foramen for winslow, som er kjent som det generelle hulrommet i magen som sitter i bukhinnen, men utenfor den mindre sekken.

Folk spør også, hva er grensene for de epiploiske foramenene?

Grenser. Den har følgende grenser: fremre : den frie kanten av det mindre omentum, kjent som hepatoduodenal ligament; det er to lag, og i disse lagene er den vanlige gallegangen, den riktige leverarterien og portalvenen. bakre: bukhinnen som dekker mindreverdig vena cava.

Hva gjør den mindre omentum?

Mindre omentum. Den mindre omentum strekker seg fra den mindre krumningen til mage og tolvfingertarmen (første del av tolvfingertarmen) til lever . En av dens roller er å skille den større sekken fra den omentale bursa.

Anbefalt: