Hva kalles kroppens største arterie?
Hva kalles kroppens største arterie?

Video: Hva kalles kroppens største arterie?

Video: Hva kalles kroppens største arterie?
Video: Largest Artery in the Body! | #shorts 2024, September
Anonim

De største arterie er aorta, den viktigste høytrykksrørledningen koblet til hjertets venstre ventrikkel. Aorta forgrener seg til et nettverk av mindre arterier som strekker seg gjennom hele kropp . De arterier ' mindre grener er kalt arterioler og kapillærer.

På denne måten, hva er den største arterien i kroppen og hvorfor?

De aorta er den største arterien fordi den kobles direkte til hjerte og er utgangspunktet for blodtransport til hele kroppen.

I tillegg, hva er de store arteriene? Store arterier . Per definisjon, en arterie er et fartøy som leder blod fra hjertet til periferien. Alle arterier bære oksygenrikt blod - bortsett fra lungene arterie . Den største arterie i kroppen er aorta og den er delt inn i fire deler: stigende aorta, aortabue, thorax aorta og abdominal aorta.

Dessuten, hva er de 4 store arteriene?

Høyre koronar arterie , venstre hoved - koronar, venstre fremre synkende og venstre omkrets arterie , er fire store koronar arterier.

Hvor tykk er den største arterien?

Jo større arterier (>10 mm diameter) er generelt elastiske og de mindre (0,1–10 mm) har en tendens til å være muskuløse. Systematisk arterier levere blod til arteriolene, og deretter til kapillærene, hvor næringsstoffer og gasser utveksles.

Anbefalt: