Hvilken struktur forbinder de to lappene i skjoldbruskkjertelen?
Hvilken struktur forbinder de to lappene i skjoldbruskkjertelen?

Video: Hvilken struktur forbinder de to lappene i skjoldbruskkjertelen?

Video: Hvilken struktur forbinder de to lappene i skjoldbruskkjertelen?
Video: Thyroid Gland Anatomy - (embryology, blood supply, venous drainage, innervation, histology) 2024, September
Anonim

Oversikt over anatomi Skjoldbruskkjertelen er delt inn i to fliker som er forbundet med isthmus , som krysser midtlinjen til den øvre luftrøret ved den andre og tredje luftrørringen.

Deretter kan man også spørre, hvilken kjertel er festet til skjoldbruskkjertelen?

Hypofysen kjertel og hypothalamus begge kontrollerer skjoldbruskkjertelen. Når skjoldbruskkjertelhormonnivået faller for lavt, vil hypothalamus skiller ut TSH-frigjørende hormon (TRH), som varsler hypofysen å produsere skjoldbruskstimulerende hormon (TSH).

Er også skjoldbruskkjertelen en del av lymfesystemet? De skjoldbruskkjertelen er et av kroppens viktigste endokrine organer. Den er plassert i nakken rett under skjoldbruskkjertelen brusk (Adams eple) og krikoidbrusk. (Figur 1) Den lymfatisk drenering fra skjoldbruskkjertelen er å lymfe noder lokalisert nær luftrøret og spiserøret.

På samme måte kan du spørre, hvor mange lapper har skjoldbruskkjertelen?

to

Hva er strukturen i skjoldbruskkjertelen?

De skjoldbruskkjertelen er en kanalløs alveolar kjertel funnet i fremre hals, like under strupehodets fremspring (Adams eple). Den er omtrent sommerfuglformet, med to fliker som vikler rundt luftrøret og forbundet i midten med en landtange. De skjoldbruskkjertelen er vanligvis ikke til å ta og føle på.

Anbefalt: