Hva gjør extensor digitorum -muskelen?
Hva gjør extensor digitorum -muskelen?

Video: Hva gjør extensor digitorum -muskelen?

Video: Hva gjør extensor digitorum -muskelen?
Video: Зелёный ноготь😡. Что же случилось через 2,5 месяца… 2024, Juli
Anonim

De ekstensor digitorum muskel (også kalt " extensor digitorum communis") er en av nøkkelen muskler på baksiden av underarmen. De extensor digitorum muskel hjelper i bevegelsene til håndleddene og albuene. Det gir også forlengelse for fingre 2 til 5, så vel som for hånd og håndledd.

Hva gjør extensor digitorum longus -muskelen her?

De extensor digitorum longus muskel er en tynn, lang muskel av fremre leggben, ankel, fot og tær (unntatt stortåa). Dette muskel lar deg strekke tærne (bøy dem oppover) og dorsifleksere føttene (bøy dem oppover gjennom ankelleddet).

Ved siden av ovenfor, hva gjør ekstensoren Digiti Minimi? De extensor digiti minimi er en muskel i to ledd. Det fungerer som en ekstensor i begge ledd. Den forlenger håndleddet, noe som betyr at den beveger håndryggen mot baksiden av underarmen. Det strekker også lillefingeren, noe som betyr at den retter lillefingeren fra en knyttneve.

Vet også, hva slags muskel er extensor digitorum?

Extensor digitorum-muskelen (også kjent som extensor digitorum communis ) er en muskel i bakre underarm som er tilstede hos mennesker og andre dyr. Den forlenger de mediale fire sifrene i hånden. Extensor digitorum innerveres av posterior interosseous nerve, som er en gren av radialnerven.

Hvordan styrker du extensor digitorum?

Rull på hælen og løft tærne så høyt som mulig, behold posisjonen i 3 sekunder og senk deretter sakte tærne med trening benet ned til det er mot vippebrettet. (Figur b.) Gjenta 15 repetisjoner for 3 sett med korte pauser mellom settene.

Anbefalt: