Hva brukes en lineær array -transduser til?
Hva brukes en lineær array -transduser til?

Video: Hva brukes en lineær array -transduser til?

Video: Hva brukes en lineær array -transduser til?
Video: Lineære transformasjoner 2024, Juni
Anonim

Ultralyd transdusere som produserer bilder via lineær matrise inneholder vanligvis 256-512 elementer, noe som gjør dem til den største enheten. Lineære transdusere produsere et rektangulært synsfelt med jevn stråledensitet gjennom. De er nyttige for å avbilde grunne strukturer og små deler.

Rett og slett, hva er en transduserarray?

Ultralyd transdusere er satt sammen i en matrise (en matrise er gruppen av piezoelektriske krystaller i svinger bolig). De matrise skapes ved å kutte en stor piezoelektrisk krystall i mange mindre aktive elementer. Hvert element er unikt.

Spørsmålet er deretter hvor mange elementer som er i en lineær faset matrisetransducer? Rektangulær, 1/4 til 1/2 bølgelengde bred. Det er omtrent 100 til 200 elementer , hver med bredde på en kvart til halv bølgelengde.

Vet du også, hva er de forskjellige typene ultralydtransdusere?

Nedenfor lister vi opp de tre vanligste typer ultralydsvinger -lineær, konveks (standard eller mikro-konveks) og faset rekke.

Hva er en lineær ultralydssonde?

EN lineær sonde bruker høy frekvens ultralyd for å lage bilder med høy oppløsning av strukturer nær kroppsoverflaten. Dette gjør sonde ideell for vaskulær avbildning og visse prosedyrer som sentrallinjeplassering.

Anbefalt: