Hva er forskjellen mellom en CAT-skanning og en CT-skanning?
Hva er forskjellen mellom en CAT-skanning og en CT-skanning?

Video: Hva er forskjellen mellom en CAT-skanning og en CT-skanning?

Video: Hva er forskjellen mellom en CAT-skanning og en CT-skanning?
Video: What to Expect: CT Scan | Cedars-Sinai 2024, Juni
Anonim

Så, KATT og CT -skanning begge betyr samme type diagnostisk undersøkelse. KATT ble brukt tidligere i sin historie, mens CT er den siste oppdaterte termen for enkelhets skyld. Begrepet CT står for computertomografi og begrepet KATT står for computert aksial tomografi eller datastyrt aksial tomografi skanne.

Følgelig, hva brukes en CAT-skanning for å diagnostisere?

Computertomografi ( CT ) i magen og bekkenet er en diagnostisk avbildningstest brukt for å hjelpe med å oppdage sykdommer i tynntarmen, tykktarmen og andre indre organer og er ofte brukt for å finne årsaken til uforklarlige smerter. CT-skanning er rask, smertefri, ikke -invasiv og nøyaktig.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom en CAT-skanning og en MR? CT -skanning og MR -skanning er to annerledes medisinske avbildningsmetoder som lager detaljerte bilder av indre kroppsdeler, som bein, ledd og organer. Begge typer skanne har lignende bruksområder, men de produserer bilder i forskjellige måter. En CT -skanning bruker røntgen, mens en MR -skanning bruker sterke magnetiske felt og radiobølger.

Videre, hva viser en CT -skanning at en MR ikke gjør det?

CT -skanning bruk stråling (røntgenstråler) og MR ikke . MR gir mer detaljert informasjon om de indre organene (bløtvev) som hjernen, skjelettsystemet, reproduktive systemet og andre organsystemer enn det som er gitt av en CT skann . MR skannere kan forårsake et sikkerhetsproblem på grunn av de sterke magnetene.

Hvordan ser en CAT -skannemaskin ut?

De CT -skanner ser ut som en stor smultring med et smalt bord i midten. I motsetning til MR, der pasienten vil bli plassert inne i tunnelen til skanner , når den gjennomgår en CT -skanning , pasienten opplever sjelden klaustrofobi på grunn av åpenheten til smultringformen skanner.

Anbefalt: