Hvordan er ringorm?
Hvordan er ringorm?

Video: Hvordan er ringorm?

Video: Hvordan er ringorm?
Video: Hvad er ringorm, og hvordan behandler man det 2024, Juli
Anonim

Ringorm er en smittsom soppinfeksjon forårsaket av vanlige mugglignende parasitter som lever på cellene i det ytre laget av huden din. Det kan spres på følgende måter: fra menneske til menneske. Ringorm sprer seg ofte ved direkte hud-mot-hudkontakt med en infisert person.

På samme måte spør folk hva som forårsaker ringorm?

Ringorm er forårsaket av en sopptype som spiser keratin. Disse kalles dermatofytter. Dermatofytter angriper hud , hodebunn, hår og negler fordi det er de eneste delene av kroppen som har nok keratin til å tiltrekke seg dem. Dermatofytter er mikroskopiske sporer som kan overleve på overflaten av hud i månedsvis.

Videre, hvordan ser en ringorm ut i begynnelsen? Ringorm forårsaker et flassende, skorpet utslett som kan se ut som rundt, ring- som røde flekker på huden. Andre symptomer og tegn på ringorm inkluderer flekker av hårtap eller skalering i hodebunnen, kløe og blemmer som lesjoner.

Folk spør også, hva kurerer ringorm raskt?

  1. Påfør en aktuell antifungal. De fleste tilfeller av ringorm kan behandles hjemme.
  2. La det puste. Det kan virke logisk å holde ringorm dekket med en bandasje for å hindre spredning av infeksjonen.
  3. Vask sengetøy daglig.
  4. Bytt vått undertøy og sokker.
  5. Bruk en soppdrepende sjampo.
  6. Ta en resept mot sopp.

Hvordan får du ringorm i ansiktet?

Ringorm i ansiktet kan overføres til mennesker ved direkte kontakt med infiserte mennesker, infiserte dyr, forurensede gjenstander (for eksempel håndklær) eller de jord. Hos barn og de fleste kvinner, ringorm i ansiktet kan vises på hvilken som helst del av ansiktet.

Anbefalt: