Er klorfritt blekemiddel effektivt?
Er klorfritt blekemiddel effektivt?

Video: Er klorfritt blekemiddel effektivt?

Video: Er klorfritt blekemiddel effektivt?
Video: Простая очистка и планировка ванной комнаты | Ужин на простой кухне | Влог о уборке 2024, Juni
Anonim

Klorert blekemiddel er en av dem, men ikke -klorerte blekemidler kan også gjøre det samme arbeidet. De ikke-klorerte blekemidlene har ingredienser som natriumperkarbonat og natriumperborat. Disse ikke klor blekemidler er veldig bra for klær da det ikke skader stoffet og også opprettholder de lyse fargene.

Med tanke på dette, kan klorfritt blekemiddel desinfiseres?

Nei, syvende generasjon Klorfri blekemiddel er ikke registrert desinfeksjonsmiddel . Dette produktet er ganske enkelt en 3-5% hydrogenperoksydløsning som kan brukes som vasketilsetningsstoff.

I tillegg, hva skjer hvis du bruker klorblekemiddel? Aldri bland klorblekemiddel og oksygen blekemiddel (ofte kalt helstoff eller fargesikkert blekemiddel ). Du kan forårsake en kjemisk reaksjon som er skadelig til klærne dine og, enda viktigere, lungene. Det største problemet kommer hvis du blande klorblekemiddel og husholdningsammoniakk.

Er ikke bleklorblekemiddel derfor effektivt?

Ikke - klor blekemiddel er effektive på flekker og søl uten å ødelegge fargen på stoffet. Deres oksidasjonsevne er ikke så sterk som klorblekemiddel . Det er derfor ikke - klor blekemidler er "fargesikre". Ikke - klor whiteners er tryggere å bruke rundt i huset og skånsommere for miljøet også.

Er klorblekemiddel det samme som vanlig blekemiddel?

Klor -basert blekemiddel Ett gram av et 100% aktivt stoff klorblekemiddel har samme bleking kraft som ett gram elementært klor . Den vanligste klor -baserte blekemidler er: Natriumhypokloritt (NaClO), vanligvis som en 3-6% løsning i vann, vanligvis kalt "væske blekemiddel " eller bare " blekemiddel ".

Anbefalt: