Hvor er den 7. nakkevirvelen?
Hvor er den 7. nakkevirvelen?

Video: Hvor er den 7. nakkevirvelen?

Video: Hvor er den 7. nakkevirvelen?
Video: Seventh cervical vertebra - The Vertebra Prominens 2024, Juli
Anonim

Vertebra prominens (C7)

De cervical ryggraden består av syv ryggvirvler og ligger ved bunnen av hodeskallen. Dens funksjon er å støtte hodeskallen, muliggjøre hodebevegelser frem og tilbake, og fra side til side, samt beskytte ryggmargen.

Med tanke på dette, hvor er c6 og c7 ryggvirvlene?

De C6 ryggvirvel finnes i den nedre enden av halsen, like over thorax. En beinbue, kjent som vertebral buen, brytes rundt vertebra å gi vedlegg for muskler. De C7 er den mest underordnede vertebra , så vel som den største, i nakkeområdet.

På samme måte, hvorfor kalles c7 vertebra Prominens? Den syvende livmorhalsen vertebra er kjent som de vertebra prominens på grunn av dens fremtredende ryggradsprosess (fig. 5-14). Den spinøse prosessen med C7 er den mest fremtredende av livmorhalsregionen, men noen ganger er C6 mer fremtredende (C6 er den siste livmorhalsen vertebra med håndgripelig bevegelse i fleksjon og forlengelse).

Vet også, hvilke nerver påvirkes av c7?

C6 hjelper til med å kontrollere håndleddsutvidelsene (muskler som kontrollerer håndleddsforlengelsen) og gir også en viss innervering til biceps. C6-dermatomet dekker tommelsiden av hånden og underarmen. C7 hjelper til med å kontrollere triceps (den store muskelen på baksiden av armen som retter ut albuen) og håndleddsekstensormusklene.

Hvor er livmorhalsen?

De cervical ryggraden , eller nakke , begynner ved bunnen av hodeskallen og kobles gjennom en serie på syv vertebrale segmenter til thorax- eller brystregionen av ryggrad . Den første livmorhalsen vertebra er unik, siden det er en ring, kalt atlas, som roterer rundt en del av sekundet ryggvirvler , aksen.

Anbefalt: