Hva er spesielt med den andre nakkevirvelen som kalles aksen?
Hva er spesielt med den andre nakkevirvelen som kalles aksen?

Video: Hva er spesielt med den andre nakkevirvelen som kalles aksen?

Video: Hva er spesielt med den andre nakkevirvelen som kalles aksen?
Video: Fastest ASMR 👩‍⚕️ 29 Roleplays in Russian Alphabet 👷‍♀️🕵️‍♀️ АСМР [+Sub] 2024, September
Anonim

Vertebra , andre livmorhals : The andre nakkevirvler er kalt aksen . Det er sånn- navngitt fordi den øverste nakkevirvler ( kalt de atlas ) roterer rundt odontoidprosessen til andre nakkevirvler . Fugen mellom akser og atlas er en leddetype ledd. Det lar hodet snu.

I forhold til dette, hva er spesielt med den første nakkevirvelen kalt Atlas og den andre nakkevirvelen kalt Axis?

De atlas er den første livmorhals (nakke) virvel som er like under hodet; den er oppkalt etter Atlas , den greske guden som støttet verden på hans skuldre. De akser er den andre nakkevirvler ; den har det som er kalt odontoidprosessen som atlas roterer.

På samme måte, hva kaller du den overordnede projeksjonen på 2. nakkevirvel? En av de mest fremtredende egenskapene til aksebenet er en overlegen , tannlignende projeksjon kalt odontoidprosessen (eller hulene). roterer side om side, roterer atlasbenet rundt den pinnelignende odontoide prosessen. Dette er grunnen til at andre nakkevirvler er også kalt aksen bein.

Ved siden av ovenfor, hva er navnet på den andre cervical vertebra?

I anatomi er andre nakkevirvler (C2) av ryggraden kalles aksen (fra latin akse, "aksel") eller epistrofeus. Ved den atlanto-aksiale leddet danner den svingen som den første nakkevirvler (de atlas ), som bærer hodet, roterer.

Hva er hovedtrekket til aksevirvel?

De akser er den andre nakkevirvler , ofte kalt C2 . Det er en atypisk nakkevirvler med unik funksjoner og viktige relasjoner som gjør det lett gjenkjennelig. Den er mest fremtredende trekk er den odontoide prosessen (eller hulene), som er embryologisk kroppens kropp atlas (C1) 1, 2.

Anbefalt: