Når en funksjon er spesialisert i den ene eller den andre hjernehalvdelen. Dette kalles?
Når en funksjon er spesialisert i den ene eller den andre hjernehalvdelen. Dette kalles?

Video: Når en funksjon er spesialisert i den ene eller den andre hjernehalvdelen. Dette kalles?

Video: Når en funksjon er spesialisert i den ene eller den andre hjernehalvdelen. Dette kalles?
Video: MatematikkTV: Kalkulus: Koplede hastigheter 2024, September
Anonim

Lateraliseringen av hjernens funksjon er tendensen for noen nevrale funksjoner eller kognitive prosesser å være spesialisert til en siden av hjerne eller annen . Den mediale langsgående sprekken skiller mennesket hjerne i to forskjellige cerebral halvkule , forbundet med corpus callosum.

Hva er de spesialiserte funksjonene på høyre halvkule?

Venstre side av hjerne er ansvarlig for å kontrollere Ikke sant siden av kroppen. Den utfører også oppgaver som har med logikk å gjøre, som i naturfag og matematikk. På den annen side, høyre hjernehalvdel koordinerer venstre side av kroppen, og utfører oppgaver som har med kreativitet og kunst å gjøre.

Foruten ovenfor, hva er hjernehalvdelen? Den ene halvdelen av lillehjernen, den delen av hjernen som styrer muskelfunksjonene og også styrer tale, tanke, følelser, lesing, skriving og læring. De høyre halvkule styrer musklene på venstre side av kroppen, og den venstre halvkule styrer musklene på høyre side av kroppen.

Følgelig, hvordan kommuniserer de to hjernehalvdelene?

De to halvkule er forbundet med et tykt bånd av nevrale fibre kjent som corpus callosum, bestående av omtrent 200 millioner aksoner. Corpus callosum tillater de to halvkule til kommunisere med hverandre og gjør det mulig å behandle informasjon på den ene siden av hjerne å bli delt med den andre siden.

Når en kognitiv funksjon er mer avhengig av den ene hjernehalvdelen enn den andre, kalles dette fenomenet?

Når en kognitiv funksjon er avhengig av den ene hjernehalvdelen mer enn den andre, er dette fenomenet kjent som A) langsiktig potensiering. B)

Anbefalt: