Hvilket tall er Vestibulocochlear nerve?
Hvilket tall er Vestibulocochlear nerve?

Video: Hvilket tall er Vestibulocochlear nerve?

Video: Hvilket tall er Vestibulocochlear nerve?
Video: Vestibulocochlear Nerve Anatomy SIMPLIFIED 2024, Juni
Anonim

De vestibulokoklær nerve (auditivt vestibulær nerve ), kjent som det åttende kraniet nerve , overfører lyd og likevektsinformasjon (balanse) fra det indre øret til hjernen.

Hva forårsaker skade på den vestibulokokleære nerven i denne forbindelse?

Skader til cochlea nerve kan skyldes en lesjon i sensorisk mottaksorgan, forårsaker sensorisk eller endokoklear døvhet, eller hvis skader påvirker nerve eller sentrale cochleaveier når døvheten beskrives som retrocochlear sensorisk døvhet.

Tilsvarende, hva innerverer den vestibulokokleære nerven? De vestibulokokleær nerve er det åttende kraniet nerve og har to roller: innervasjon til sneglehuset for å høre. innervasjon til vestibylen for akselerasjon og balanse sanser.

Folk spør også, hvor er nerven Vestibulocochlear?

Det er et sammenkoblet sett med nerver (en fra hvert øre) og nerve er lokalisert i den indre hørselskanalen, en del av hodeskallens tinningbein. De vestibulokoklær nerve er ansvarlig for både hørsel og balanse og bringer informasjon fra det indre øret til hjernen.

Hva er den 8. nerve?

Vestibulocochlear nerve (auditiv vestibulær nerve ), kjent som åttende kranial nerve , overfører lyd og likevekt (balanse) informasjon fra det indre øret til hjernen.

Anbefalt: