Hva er overgangs lumbosakral vertebra?
Hva er overgangs lumbosakral vertebra?

Video: Hva er overgangs lumbosakral vertebra?

Video: Hva er overgangs lumbosakral vertebra?
Video: How to Read a MRI of the Normal Lumbar Spine | Lower-Back | Vail Spine Specialist 2024, Juli
Anonim

Lumbosakrale overgangsvirvler (LSTV) er medfødte spinalanomalier, der en langstrakt tverrgående prosess av den siste korsryggvirvel sikringer med varierende grad til det "første" sakrale segmentet.

På samme måte kan en overgangsvirvler forårsake smerte?

De overgangsvirvler tverrgående prosess er ofte forstørret og ser ofte ut som en falsk ledd som berører bekkenet. Denne falske leddet mellom denne forstørrede tverrgående prosessen og sakrummet, hvis det er betent, Kan forårsake lav rygg smerte.

I tillegg, hva er lumbosacral-krysset? Lumbosakral Definisjon. Av eller knyttet til eller i nærheten av ryggen og den bakre delen av bekkenet mellom hoftene. De lumbosakral kryss bestå av L5 vertebral kroppen artikulerer med den første sakral vertebral kropp.

Følgelig, hva er en overgangsvirvler hos mennesker?

BAKGRUNNKONTEKS: Lumbosakral overgangsvirvler (LSTV) er en medfødt vertebral anomali av L5-S1-krysset i ryggrad . Denne endringen kan bidra til feil identifikasjon av en vertebral segment, noe som fører til feil nivå ryggrad kirurgi og dårlig korrelasjon med kliniske symptomer.

Hvordan nummererer du ryggvirvlene?

De tolv thorax ryggvirvler er nummerert T1 til T12. Bevegelsesområdet i thorax ryggrad er begrenset. Korsryggen (lav rygg) - hovedfunksjonen til korsryggen er å bære vekten av kroppen. De fem korsryggvirvlene er nummerert L1 til L5.

Anbefalt: