Hva er hørselenheten?
Hva er hørselenheten?

Video: Hva er hørselenheten?

Video: Hva er hørselenheten?
Video: Hva er forskjellen på intoleranse og allergi? - aPODtera - S.2 Ep.12 2024, Juli
Anonim

Hørsel måles IKKE i prosent. I stedet måles det i en vilkårlig enhet av lydstyrke kalt DECIBEL. Desibel (dB eller dB HL) er en logritmisk skala. Fysisk representerer hver 6 dB økning en dobling av lydtrykknivået.

Rett og slett, hva er normalområdet for hørselen?

Mennesket område er vanligvis gitt som 20 til 20 000 Hz, selv om det er betydelig variasjon mellom individer, spesielt ved høye frekvenser, og et gradvis tap av følsomhet for høyere frekvenser med alderen vurderes vanlig . Følsomheten varierer også med frekvensen, som vist ved konturer med like høy lydstyrke.

For det andre, er 15000 Hz god hørsel? Lyder du kan høre 8 000 Hz bør lett bli hørt av alle med normal hørsel . 12, 000 Hz er vanskelig for noen over 50 år å høre. 15 000 Hz er vanskelig for alle over 40 år å høre.

Spørsmålet er deretter, hvordan måles hørsel?

Måling Hørsel Hørsel er målt av en profesjonell med et audiometer som sender toner til hvert øre gjennom øretelefoner. Tersklene dine ( målt i desibel) blir spilt inn på et diagram som kalles et audiogram, for toner ved forskjellige tonehøyder eller frekvenser ( målt i "Hertz", som er en spesiell betegnelse for sykluser/sekund).

Hva er måleenheten for lyd?

desibel (dB

Anbefalt: