Hva gir opphav til tarmen?
Hva gir opphav til tarmen?

Video: Hva gir opphav til tarmen?

Video: Hva gir opphav til tarmen?
Video: Магадан. Магаданский заповедник. Нерестилища лососёвых рыб. Nature of Russia. 2024, September
Anonim

Mage -tarmsystemet (GI) involverer tre germinallag: mesoderm, endoderm, ectoderm. Mesoderm gir opphav til bindevevet, inkludert veggen til mage røret og den glatte muskelen. Endoderm er kilden til epitelforingen i mage -tarmkanalen, leveren, galleblæren, bukspyttkjertelen.

Hva gir endodermen i denne forbindelse anledning til?

Endoderm celler gi opphav til visse organer, blant dem tykktarmen, magen, tarmen, lungene, leveren og bukspyttkjertelen. Ektodermen derimot, danner til slutt visse "ytre foringer" av kroppen, inkludert epidermis (ytterste hudlag) og hår.

Hva gir de tre kimlagene i tillegg til? Alle andre dyr er triploblastiske, som endoderm og ektoderm samhandler for å produsere en tredje kimlag , kalt mesoderm . Sammen, tre kimlag vil gi opphav til hvert organ i kroppen, fra hud og hår til fordøyelseskanalen.

På samme måte, hva gir opphav til urtarmen?

Det primitive mage røret er avledet fra den dorsale delen av eggeplommesekken, som er inkorporert i embryoens kropp under embryoets folding i løpet av den fjerde uken. Epitelet til og parenkymet til kjertler knyttet til fordøyelseskanalen (f.eks. lever og bukspyttkjertel) er avledet fra endoderm.

Hva gir ektodermen mesoderm og endoderm opphav til?

De tre embryonale kimlagene er ektodermen , mesoderm og endoderm . De mesoderm gir opphav til bein, muskler, urinsystemet og nyrene. De endoderm utvikler seg til foring av indre organer, for eksempel lungene og mage -tarmkanalen.

Anbefalt: