Kan jeg gi hunden min baby aspirin?
Kan jeg gi hunden min baby aspirin?

Video: Kan jeg gi hunden min baby aspirin?

Video: Kan jeg gi hunden min baby aspirin?
Video: Таких ИСТОРИЙ про животных я в ЖИЗНИ не СЛЫШАЛ Одесса и КОТЫ 2024, Juni
Anonim

EN: Lavdose aspirin , også kjent som baby aspirin , er et NSAID. Selv om dosen er lavere enn full dose aspirin , er risikoen fortsatt. Aspirin , uavhengig av dosering, kunne også ha den virkningen at den skader din hundens mageslimhinne, noe som resulterer i sår eller gastrointestinale problemer.

Folk spør også, kan jeg gi hunden min et aspirin for smerter?

Noen veterinærer og dyreeksperter har lagt ut doseringsretningslinjer, vanligvis 5-10 mg per pund av din hundens vekt, gitt hver 12. time. Hvis du gjøre velge å bruke Aspirin for din hund , start i det små og opp dosen hvis det ikke ser ut til å virke. En standard aspirin er 320 mg, og en baby aspirin er vanligvis 80 mg.

Vet også, kan jeg gi hunden min aspirin? Aspirin er et reseptfritt NSAID. Legen din kan være ok å gi det til din hund i en begrenset periode, men vanligvis bare hvis han har en skade eller en annen kortvarig tilstand. Det anbefales ikke for langvarig bruk i hunder fordi det har et større potensial for bivirkninger, inkludert risiko for blødning.

For det andre, hva kan du gi en hund for smertelindring?

Acetaminophen (paracetamol), ibuprofen og aspirin er bare noen av medisinene vi vanligvis bruker for smertelindring . Når din hund er i smerte , kan det være fristende å gi dem en av disse medisinene for å hjelpe dem.

Hvor mye aspirin er trygt for hunder?

Merck Veterinærhåndbok anbefaler å administrere en dose på 10-40 mg/kg, men dette dose kan variere avhengig av din hundens tilstand. Du bør alltid snakke med veterinæren din før du starter hund på et stoff som aspirin , som overdoser av aspirin kan være dødelig.

Anbefalt: