Hva danner det periodontale leddbåndet?
Hva danner det periodontale leddbåndet?

Video: Hva danner det periodontale leddbåndet?

Video: Hva danner det periodontale leddbåndet?
Video: fatete ceramice 2024, Juli
Anonim

De periodontal ligament er et unikt spesialisert bindevev mellom sementen som dekker tann rot og alveolarbenet. Den er avledet fra dental follikelregionen, som stammer fra de kraniale nevrale kamcellene [1]. De leddbånd har en rekke orienterte fibre og er vaskulær.

Også spurt, hva er periodontale leddbånd laget av?

Periodontal ligament . De periodontale leddbånd er bindevevsfestet mellom roten og alveolarbenet. Den består av kollagenfibriller arrangert i tette fibergrupper og deres støtteceller, blodårer, nerver og jordforbindelse.

Kan periodontal ligament også gro? “Vanligvis, hvis det er en liten klemming av det leddbånd , det kommer til å løse seg selv om tre til fem dager, sier Cram. Sprekker, utsatte nerver og forfall gjør det ikke helbrede på egen hånd, så hvis noen dagers hvile beroliger din tann , det var sannsynligvis bare en forstuing.

Vet også, hva er periodontale ligamentfibre?

De periodontale leddbånd , ofte forkortet som PDL, er en gruppe spesialisert bindevev fibre som i hovedsak fester en tann til det alveolære beinet det sitter innenfor. Den settes inn i rotsement på den ene siden og på alveolarben på den andre.

Hva dannes tannfollikelen?

De dental follikkel , også kjent som tannlege sekk, er består av mesenkymale celler og fibre som omgir emaljeorganet og tannlege papilla av en tann i utvikling. De utvikler seg til alveolarbenet, sementen med henholdsvis Sharpeys fibre og periodontale ligamentfibre.

Anbefalt: