Kan du rive det sakrotuberøse leddbåndet ditt?
Kan du rive det sakrotuberøse leddbåndet ditt?

Video: Kan du rive det sakrotuberøse leddbåndet ditt?

Video: Kan du rive det sakrotuberøse leddbåndet ditt?
Video: Kan du se det 2024, Juni
Anonim

Dette leddbånd kan bli stresset under aggressive fysiske aktiviteter og sport som kan forårsake buen i ryggraden. Hvis den blir anstrengt eller skadet, kan det resultere i problemer som ligner dem en typisk iliolumbar leddbånd skade.

Vet også, hvor er Sacrospinous ligament?

De sakrospinøs ledbånd er en tynn leddbånd festet til ischial ryggraden (en benprominens i nedre bekken) og de laterale (side) områdene i korsbenet (nederst i ryggraden) og halebenet eller halebenet. EN leddbånd er et sterkt, fibrøst bindevev som vanligvis forbinder bein til bein.

Spørsmålet er deretter hva Sacrotuberous ligament gjør? Den anatomiske betydningen av Sacrotuberous ligament Det strekker seg til ischial tuberosity. De sacrotuberøst ligament bidrar til bekkenets styrke, hemmer nøtter og gir et festepunkt for muskler (gluteus maximus og det lange hodet på biceps femoris).

På denne måten, hva er muskelen hvis fibrøse bakre del danner det sakrospinøse ligamentet?

Det er en rest av del av Biceps femoris muskel . De sacrotuberøst ligament er festet med sin brede base til bakre overlegen iliac ryggrad, den bakre sacroiliac leddbånd (som den er delvis blandet med), til de nedre tverrgående sakrale tuberkler og sidemargene til nedre sakrum og øvre haleben.

Hvordan palperer du Sacrotuberous ligament?

Palpere det sakrotuberøse ledbåndet på lateralsiden av den øvre glutealspalten. Arbeid på motsatt side av der du står, ettersom dette gir en bedre vinkel for de to tommelen å trykke forsiktig men fast inn i leddbånd inferomedial margin (bilde 5).

Anbefalt: