Er det normalt å ha ujevne mandler?
Er det normalt å ha ujevne mandler?

Video: Er det normalt å ha ujevne mandler?

Video: Er det normalt å ha ujevne mandler?
Video: Hvordan lage brente mandler 2024, September
Anonim

Symptom nummer én er asymmetriske mandler , å ha en mandel større enn den andre. Et annet symptom er vedvarende ondt i halsen. På senere stadier er det forstørrede lymfeknuter eller cyster i nakken og kanskje ørepine. Hos voksne er det mer vanlig at cysten virkelig er metastatisk mandel kreft.

Er det dessuten normalt å ha mandler i forskjellige størrelser?

Tonsils kan være forskjellige størrelser i annerledes mennesker, spesielt barn. Hvis du tror du eller barnet ditt mandler er større enn de burde være, men det er ingen smerter eller andre symptomer, sjekk med legen din. Det er mulig dette er vanlig.

For det andre, er en hovent mandel alltid kreft? Mange mennesker med mandelkreft kan ikke merke noen symptomer selv etter at de er diagnostisert. Nummeret en symptom på mandelkreft har en mandel større enn den andre. Et annet vanlig symptom er vedvarende ondt i halsen. Symptomene avhenger av størrelsen på kreft.

Videre skal mandler være symmetriske?

Det er veldig symmetrisk i form hos de fleste, men hvis den ene siden er forstørret, forvrenges det symmetri , (a mandel hovent på den siden), og at hevelsen også er smertefri, kan det være en indikasjon på en begynnende tonsillarkreft.

Hvordan føles mandelkreft?

Symptomer . Tonsil kreft symptomer inkluderer svelgevansker og en følelse av at noe blir fanget i halsen. Tonsilkreft skjer når unormale celler dannes i de to ovale formene på baksiden av munnen, kalt mandler.

Anbefalt: