Hva er forskjellen mellom en motiverende operasjon og en diskriminerende stimulans?
Hva er forskjellen mellom en motiverende operasjon og en diskriminerende stimulans?

Video: Hva er forskjellen mellom en motiverende operasjon og en diskriminerende stimulans?

Video: Hva er forskjellen mellom en motiverende operasjon og en diskriminerende stimulans?
Video: The Venus Project Tour with Jacque Fresco - Trailer 2024, September
Anonim

Legg merke til at a motiverende drift skiller seg fra a diskriminerende stimulans (Sd). EN diskriminerende stimulans signaliserer tilgjengeligheten av forsterkning, mens a motiverende drift endrer effektiviteten til en forsterker.

Videre, hva er et eksempel på en diskriminerende stimulans?

EN diskriminerende stimulans er forløpet stimulans det har stimulans kontroll over atferd fordi atferden ble pålitelig forsterket i nærvær av det stimulans i fortiden. I eksempel ovenfor, bestemoren er diskriminerende stimulans for oppførselen ved å be om godteri.

Videre, hva er en betinget motiverende operasjon? Konditionerte motiverende operasjoner (CMOer) er MO -ene som man lærer å sette en verdi. Dette er ellers nøytrale tilstander som nå har verdi fordi de har blitt parret med en UMO, en annen CMO eller med forsterkning eller straff for å lære verdien av den gitte CMO.

Med tanke på dette, hva er de to typene motiverende operasjoner?

Motiverende operasjoner (MO) kan klassifiseres i to typer : ubetinget motiverende operasjoner (UMO) og betinget motiverende operasjoner (CMOer). UMOer er motiverende operasjoner som har verdiendrende effekter som ikke er opplært, eller som organismen ikke har noen tidligere læringshistorie med.

Hva er en etablerende operasjon i atferdsanalyse?

An etablere drift (EO) er en betingelse for deprivasjon eller aversjon som midlertidig endrer (vanligvis øker) verdien til en bestemt forsterkning. Det er en motiverende operasjon som øker effektiviteten til en forsterker (dvs. noe stimulans, objekt eller hendelse).

Anbefalt: