Hva er Zygapophyseal joint?
Hva er Zygapophyseal joint?

Video: Hva er Zygapophyseal joint?

Video: Hva er Zygapophyseal joint?
Video: Two Minutes of Anatomy: Facet Joints AKA Zygapophyseal Joints or Apophyseal Joints 2024, Juli
Anonim

De fasettledd , (eller zygapofysiske ledd , zygapophyseal , apofysisk eller Z- ledd ) er et sett med synovial, plan ledd mellom leddprosessene til to tilstøtende ryggvirvler. Det er to fasettledd i hvert ryggradsbevegelsessegment og hvert fasettledd innerveres av tilbakevendende meningealnerver.

Ved siden av dette, hvor ligger Zygapophyseal -leddet?

Zygapophyseal ledd er ledd det er plassert i midten av de overlegne og underordnede leddprosessene i tilstøtende ryggvirvler.

Spørsmålet er deretter hva gjør en fasettledd? Facet Joints Definisjon. Små ledd plassert mellom og bak tilstøtende ryggvirvler. Det er to fasettledd på hvert nivå av ryggraden, noe som gir ryggraden stabilitet mens den tillater det bevegelse . De finnes på hvert spinalnivå, bortsett fra på det øverste nivået av | cervical ryggraden.

Hva utgjør det Zygapophyseal -leddet herav?

De fasett ( zygapophyseal ) ledd er synovial ledd dannet mellom den dårligere leddprosessen til en vertebra og den overlegne leddprosessen til naboen. Som med alle typiske synovialer ledd , de har ledbrusk, en synovialmembran og en ledd kapsel.

Hva er Apophyseal joint?

An apophyseal ledd er et punkt der to eller flere bein går sammen i ryggraden. Ryggraden ledd er innkapslet av bindevev, belagt med brusk og smurt med leddvæske for å muliggjøre glatt ledd artikulasjon. Hver ryggvirvel har et par apofysiske ledd - en til venstre og en til høyre.

Anbefalt: