Hva utgjør Zygapophyseal joint?
Hva utgjør Zygapophyseal joint?

Video: Hva utgjør Zygapophyseal joint?

Video: Hva utgjør Zygapophyseal joint?
Video: Two Minutes of Anatomy: Facet Joints AKA Zygapophyseal Joints or Apophyseal Joints 2024, Juni
Anonim

Beskrivelse. Også kjent som zygapophyseal eller apofyseal ledd , er en synovial ledd mellom den overordnede artikulære prosessen til en ryggvirvel og den inferior artikulære prosessen til ryggvirvelen rett over den. Det er to fasettledd i hvert ryggradsbevegelsessegment.

Så, hva danner Zygapophyseal -ledd?

Fasettleddet Fasettleddene (zygapofyseale) er ledd i leddet dannet mellom den dårligere leddprosessen til en virvel og den overlegne artikulære prosessen til naboen. Som med alle typiske ledd i leddet , de har leddbrusk, a synovial membran og en leddkapsel.

hvor er Zygapophyseal -leddet? Zygapophyseale ledd er ledd det er plassert i midten av de overlegne og underordnede artikulære prosessene til tilstøtende ryggvirvler.

Folk spør også, hva består fasettleddet av?

Fasettledd er ledd i leddet . Dette betyr at hver ledd er omgitt av en kapsel med bindevev og produserer en væske som gir næring og smøring av leddet. Leddflatene er belagt med brusk slik at leddene kan bevege seg eller gli jevnt (artikulere) mot hverandre.

Hva slags ledd er vertebrae?

De vertebral kropp ledd er brusk ledd , designet for vektbærende. Leddflatene er dekket av hyalint brusk, og er forbundet med mellomvirvelskiven.

Anbefalt: