Fungerer triptaner for klyngehodepine?
Fungerer triptaner for klyngehodepine?

Video: Fungerer triptaner for klyngehodepine?

Video: Fungerer triptaner for klyngehodepine?
Video: Apoteket visar hur du kan lindra spänningshuvudvärk 2024, September
Anonim

Triptaner . Den injiserbare formen for sumatriptan (Imitrex), som vanligvis brukes til å behandle migrene , er også en effektiv behandling for akutt klyngehodepine . Noen mennesker kan ha fordeler av å bruke sumatriptan i nesesprayform, men for de fleste er dette ikke like effektivt som en injeksjon, og det kan ta lengre tid å arbeid.

Videre hjelper triptaner med cluster hodepine?

Triptaner brukes med hell til behandling migrene angrep, og de kan også være nyttige for klyngehodepine.

Hva kan en nevrolog også gjøre for klyngehodepine? En nesespray kalt sumatriptan (Imitrex) brukes også for å lindre de alvorlige smertene ved a klyngehodepine . Sumatriptan er en selektiv serotoninreseptoragonist-en medisin som får blodårene i hjernen til å trekke seg sammen og dermed lindre smerter.

Når det gjelder dette, hvilken medisin brukes profylaktisk mot klyngehodepine?

Profylaktiske medisiner for klyngehodepine inkluderer verapamil , litium, kortikosteroider, metysergid, melatonin og antiepileptika. Deres virkningsmekanisme for klyngehodepine er dårlig forstått. Målet med denne gjennomgangen var å fastslå bevisgrunnlaget for hver av disse behandlingene.

Hvorfor hjelper oksygen med klyngehodepine?

Det har blitt vist at oksygen forårsaker en markert nedgang i cerebral blodstrøm som er sammenfallende med redusert grad av smerte i klyngehodepine . Selv om det er klart det oksygen er en veldig nyttig terapi i klynge hodepine , dets nytte i migrene hodepine er mindre godt dokumentert.

Anbefalt: