Hva bryter den jevne ER ned?
Hva bryter den jevne ER ned?

Video: Hva bryter den jevne ER ned?

Video: Hva bryter den jevne ER ned?
Video: ЗАБРОШЕННАЯ ОГРОМНАЯ В/Ч ВСЁ БРОСИЛИ 2024, Juni
Anonim

Hovedfunksjonene er syntese av lipider, steroidhormoner, avgiftning av skadelige metabolske biprodukter og lagring og metabolisme av kalsiumioner i cellen. De jevn ER skiller seg fra de andre delene av endoplasmatisk retikulum ved fravær av membranbundne ribosomer.

Hva bryter det glatte endoplasmatiske retikulum om dette?

Glatt endoplasmatisk retikulum Funksjon Gjør fett (lipider) Metaboliserer ( bryter ned og bygger opp) karbohydrater (ting som sukker eller stivelse) Gjør steroider (steroider kan inkludere hormoner og vitaminer) Detoksifiserer ( bryter ned skadelige stoffer og gjør dem til trygge stoffer)

På samme måte, hvordan lager den glatte ER lipider? De glatt endoplasmatisk retikulum spiller en stor rolle i syntetiseringen lipider ved hjelp av enzymer innebygd i disse glatt membraner. I leverceller jevn ER inneholder enzymer for avgiftning av skadelige legemidler og metabolske biprodukter.

På samme måte blir det spurt, bryter den jevne ER ned giftstoffer?

De glatt endoplasmatisk retikulum , eller jevn ER , er en organell som finnes i både dyreceller og planteceller. De jevn ER regulerer og frigjør også kalsiumioner og prosesser giftstoffer . Det beskrives som ' glatt 'for å skille det fra grovt ER , som har ribosomer for proteinsyntese på overflaten.

Hvilke organeller jobber den jevne ER med?

En annen organell i cellen er endoplasmatisk retikulum (ER ). Mens funksjonen til cellekjernen er å fungere som cellehjernen, ER fungerer som et produksjons- og pakkesystem. Det jobber tett med Golgi-apparatet , ribososmer, mRNA og tRNA.

Anbefalt: