Hvorfor slutter betaceller å produsere insulin?
Hvorfor slutter betaceller å produsere insulin?
Anonim

Håndplukket betaceller fra holmene Langerhans i bukspyttkjertelen. Sykdommen får bukspyttkjertelen til slutte å produsere insulin , et hormon som regulerer blodsukkernivået. Når blodsukkernivået er for høye, blir de minste blodårene i kroppen til slutt skadet.

Hva er det som får betaceller til å slutte å fungere?

Forskning har vist at kronisk forhøyede blodsukkernivåer (kronisk hyperglykemi) over lang tid kan føre til betaceller utslitt, referert til som betacelle omsetning eller beta brenne ut. Forskere har ennå ikke helt forstått nøyaktig årsaken av fiaskoen til betaceller ved type 2 diabetes.

I tillegg, hvordan produserer betaceller insulin? Insulin blir syntetisert i betydelige mengder bare i betaceller i bukspyttkjertelen. Når betacelle stimuleres på riktig måte, insulin skilles ut fra celle ved eksocytose og diffunderer til kapillærblod i holmen. C -peptid skilles også ut i blod, men har ingen kjent biologisk aktivitet.

Dessuten regenererer betaceller?

Beta - celleregenerering er en naturlig prosess som skaper nytt betaceller , som lager og utskiller insulin i bukspyttkjertelen. Diabetesforskere er interessert i å utnytte de underliggende mekanismene for å forebygge, behandle eller kurere type 1 diabetes. Økende bevis tyder på at vi har en viss evne til det regenerere betaceller.

Ødelegger type 2 diabetes betaceller?

I Type 1 diabetes -en autoimmun sykdom- betaceller er ødelagt av immunsystemet. I Type 2 diabetes , betaceller gradvis mister sin evne til å produsere insulin.

Anbefalt: