Er det min lever eller galleblæren?
Er det min lever eller galleblæren?

Video: Er det min lever eller galleblæren?

Video: Er det min lever eller galleblæren?
Video: Agrogoroskop fra 11. til 13. oktober 2021 PLUS 2024, September
Anonim

Galleblæren er en liten pose som sitter like under leveren . Galleblæren lagrer galle produsert av leveren . Som svar på signaler, galleblæren klemmer lagret galle inn de tynntarmen gjennom en serie rør som kalles kanaler. Galle hjelper til med å fordøye fett, men galleblæren i seg selv er ikke avgjørende.

Når det gjelder dette, hvordan vet jeg om det er min lever eller galleblære som gjør vondt?

Så gallestein - fordøyelsessaft som herdes til nuggets- kan forårsake smerte som du kan ta feil av som kommer fra leveren din . Du kan ha plutselig smerte som blir verre raskt. Gallestein smerte kan være lokalisert i de midt eller høyre side av din øvre del av magen, mellom din skulderblad eller inn din høyre skulder.

I tillegg er det galleblæren eller bukspyttkjertelen? De bukspyttkjertelen er omtrent samme størrelse og form som en liten banan og ligger i øvre del av magen mot ryggen og nær ryggraden. De galleblære er et lite organ som lagrer galle. Det er festet til fordøyelsessystemet av et system med hule kanaler som kalles biliærtreet.

Ved siden av ovenfor, kan galleblæren forårsake leverskade?

Gallestein Sykdom Er assosiert med mer alvorlig Leverskade hos pasienter med alkoholfritt fett Leversykdom.

Hvor er leveren og galleblæren min?

Ligger i øvre høyre del av magen, lever og galleblære er forbundet med kanaler kjent som galdeveien, som renner ut i det første segmentet av tynntarmen (tolvfingertarmen). Selv om lever og galleblære delta i noen av de samme funksjonene, de er veldig forskjellige.

Anbefalt: