Hvilken medisin kan forårsake benmargsundertrykkelse?
Hvilken medisin kan forårsake benmargsundertrykkelse?

Video: Hvilken medisin kan forårsake benmargsundertrykkelse?

Video: Hvilken medisin kan forårsake benmargsundertrykkelse?
Video: Farmakologi - 1. Generelt om legemidler 2024, Juni
Anonim

Benmargsundertrykkelse er en alvorlig bivirkning av cellegift og visse legemidler som påvirker immunsystemet som azatioprin . Risikoen er spesielt høy i cytotoksisk cellegift for leukemi. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler ( NSAIDs ), i noen sjeldne tilfeller kan det også forårsake undertrykkelse av beinmarg.

Med tanke på dette, hva er symptomene på benmargsundertrykkelse?

  • Utmattelse.
  • Blekhet i hud, lepper og neglesenger.
  • Økt puls.
  • Lett slitsomt med anstrengelse.
  • Svimmelhet.
  • Kortpustethet.

Videre, hvilken type tilstand er direkte relatert til benmargsundertrykkelse? Myelosuppresjon - også referert til som benmargsundertrykkelse - er en nedgang i beinmarg aktivitet som resulterer i redusert produksjon av blodceller. Dette tilstand er en vanlig bivirkning av cellegift. Det kan variere fra mild til alvorlig. Alvorlig myelosuppresjon, kalt myeloablation, kan være dødelig.

Også å vite er, hva forårsaker benmargsundertrykkelse?

Benmargsundertrykkelse er når færre blodceller blir laget i marg . Det kan årsaken en reduksjon i røde og hvite blodlegemer og blodplater. Nesten alle kjemoterapimedisiner årsaken en nedgang i antall blodceller. Nedgangen i blodlegemer varierer avhengig av hvilke medisiner som brukes til behandling av barnet ditt.

Gir steroider undertrykkelse av beinmarg?

Dette kalles myelosuppresjon eller benmargsundertrykkelse . Den kan også være en bivirkning av noen kreftbehandlinger, som stråling, cellegiftmedisiner og steroider.

Anbefalt: