Innholdsfortegnelse:

Hvor mange leddbånd har du i håndleddet?
Hvor mange leddbånd har du i håndleddet?

Video: Hvor mange leddbånd har du i håndleddet?

Video: Hvor mange leddbånd har du i håndleddet?
Video: Wrist Ligament Sprain - Mayo Clinic 2024, Juni
Anonim

I håndleddet , de åtte karpalben er omgitt og støttet av en leddkapsel. To viktige leddbånd Brukerstøtte de sider av håndleddet . Disse er sikkerhet leddbånd . Der er to sikkerheter leddbånd som kobler seg sammen de underarm til håndleddet , en på hver side av håndleddet.

Har håndleddene leddbånd?

De håndledd består av flere leddbånd og sener som bidrar til å gi hånden styrke og fleksibilitet. De håndledd inneholder et nettverk av leddbånd . Det ytre leddbånd hjelpe til med å feste karpalene til underarmen og håndbeinene, mens det iboende leddbånd hjelp til å feste karpalene til hverandre.

For det andre, hva er beinet på siden av håndleddet? Pisiformbenet er et lite bein som finnes i den proksimale raden av håndleddet ( karpe ). Det ligger der ulna slutter seg til håndleddet, innenfor senen til flexor carpi ulnaris -muskelen. Den har bare en side som fungerer som en ledd, artikulert med triquetralbenet.

Med tanke på dette, hva er leddbåndene i håndleddet?

Håndleddsbånd

  • ytre leddbånd. bygge brokarpalben til radius eller metakarpaler. inkluderer volar og dorsale leddbånd.
  • iboende leddbånd. stammer fra og setter inn på karpalben. de viktigste indre leddbåndene er det scapholunate interosseous ligament og lunotriquetral interosseous ligament.

Vil røntgen vise revet leddbånd i håndleddet?

Selv om en røntgen vil ikke forestilling de leddbånd seg selv, det kan foreslå a leddbåndsskade hvis håndledd bein står ikke riktig på linje. An røntgenboks også hjelpe legen din med å utelukke et brukket bein i din håndledd.

Anbefalt: